Apelsininis tortas saldžiam penktadieniui Maistas

Sausio 5, 2018. nuotraukos: Julija Steponavičiūtė, „Kitchen Julie“ archyvas
Maisto tinklaraščio „Kitchen Julie“ įkūrėja Julija Steponavičiūtė dalijasi apelsinais kvepiančio torto receptu, kuris ne tik primins dar visai neseniai praėjusias Kalėdas, tačiau ir įkvėps saldžiai paminėti šventinio laikotarpio pabaigą.
Reikės:

4 kiaušinių
40 g minkšto sviesto
180 g nerafinuoto rudojo cukraus
250 g kvietinių miltų
210 g smulkiai sukapotų graikinių riešutų
2 a. š. medaus
80 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės
1 ½ a. š. kepimo miltelių
1 ½ a. š. sumaišyto maltų gvazdikėlių ir kardamono mišinio
1 a. š. tarkuoto imbiero
Pusės citrinos sulčių

Kremui: 

450 g kreminio sūrio
110 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių
40 g nerafinuoto rudojo cukraus

Procesas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir įjunkite ventiliatorių. Pasiruoškite tešlą: cukrų ir minkštą sviestą išplakite iki purios ir vientisos masės, po vieną įmuškite kiaušinius. Į gautą masę įmaišykite medų, prieskonius, apelsinų sultis, tarkuotą apelsinų žievelę. Į tešlą įberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, kapotus graikinius riešutus. Kruopščiai išmaišykite.

20 cm skersmens kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite 2/3 tešlos masės. Kepkite maždaug 45 minutes, kol viršus paruduos. Iškeptą tešlos lakštą atvėsinkite ir perpjaukite pusiau. Į kepimo skardą įtieskite naują popierių, sukrėskite likusią tešlą. Kepkite maždaug 30 minučių. Atvėsinkite. 

Pasiruoškite glaistą. Apelsinų sultis sumaišykite su ruduoju cukrumi, supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite maždaug 10-15 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. 2/3 paruošto sirupo sumaišykite su kreminiu sūriu ir įdėkite į šaldytuvą 15 minučių. 

Sutepkite tortą: ant pirmojo lakšto užtepkite paruoštą kremą, uždėkite antrąjį lakštą, jį apšlakstykite likusiu apelsinų sirupu, citrinos sultimis, užtepkite kremą. Ant viršaus uždėkite paskutinįjį torto lakštą ir gausiai aptepkite kremu. Kremu aptepkite ir torto kraštus. Paruoštą tortą įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. 

Daugiau receptų rasite čia.
Parašyti