Atrask gardžiąją Romą: skanios vietos mieste Kita

Kovo 22, 2018. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė, nuotraukos: Karolina Aleksandravičiūtė, „Unsplash“
Roma – tai ne tik miestas muziejus, kuriame, rodos, kiekvienas namo kampas, statula ar fontanas alsuoja šimtmečius menančią istoriją. Tai – dar neatrasti ir labai artimai pažįstami skoniai, tai pistacijų ledai ir vėsus tiramisu, tai gardūs iš vietinių restoranėlių sklindantys aromatai ir emocingi vaisių pardavėjų šūksniai siaurutėse gatvelėse. Sumaniusiems aplankyti amžinąjį miestą – rekomenduojame kelias gardžias Romos vietas. 
Nuotr. „Unsplash“
„Fish Market“ – šviežios žuvies ir jūros gėrybių restoranas, įsikūręs viename gražiausių Romos rajonų – Trastevere. Tai pirmasis restoranas mieste, kur užsukę galite patys išsirinkti bet kurį šviežią žuvies ar jūros gėrybių produktą ir pasirinkti jo paruošimo būdą. Ideali vieta neturintiems laiko ilgiems savaitgalio pietums ar vakarienėms. „Neužtruksite ilgiau, nei valgytumėte picą“, – šypteli vietos šeimininkas. 

Adresas: Vicolo della Luca, 2
Kainos: $$

„Tonnarello“ – jaukus ir ypač vietinių gyventojų pamėgtas tradicinio itališko maisto restoranas Trastevere rajone. Tai paprasto, tačiau itin kokybiško maisto vieta, kur užsukusius italai pasitinka su šypsena iš išskėstomis rankomis, o išlydėdami savo svečius padavėjai iš milžiniško stiklainio ant stalo paberia saldainių ir pavaišina taurele tradicinio citrininio likerio limončelo. 

Adresas: Via della Paglia, 1
Kainos: $$

„La Pergola“. Ieškantys prabangos, išskirtinių skonių ar vietos atšvęsti ypatingą gyvenimo progą turėtų aplankyti netoli Vatikano įsikūrusį trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintą restoraną „La Pergola“, pro kurio langus atsiveria įstabi miesto panorama. Tai restoranas, kuris įsitvirtino Romos gastronominiame žemėlapyje ir tapo tikra kulinarinių tradicijų šventove.

Adresas: Via Alberto Cadlolo, 101
Kainos: $$$$

„Osteria Da Zi Umberto“. Jaukus italų restoranėlis Trastevere rajone. Sakoma, kad tai vieta puikiai išpildanti atvykusiųjų lūkesčius: restoranas įsikūręs patogioje miesto vietoje, jame pajusite tikrą romietišką atmosferą. Ieškantys autentiškų itališkų skonių čia galės išbandyti tradicinės romietiškos virtuvės šedevrus, o norintiems naujovių virtuvės šefai pasiūlys netikėtų klasika tapusių patiekalų variacijų. 

Adresas: Piazza di S. Giovanni della Malva, 14
Kainos: $$

„Trapizzino“ – tai ir užkandinė, ir skonių pilno sumuštinį primenančio užkandžio pavadinimas. Šioje jau daugiau nei dešimtmetį skaičiuojančioje ir gatvės maisto sąrašų viršuje esančioje užkandinėje galite paragauti trapizzino su įvairiausiais įdarais. Įkūrėjai juokauja, kad šalia visų sudedamųjų dalių, laikas – vienas svarbiausių patiekalo ingredientų. Juk tešlą pagaminti užtrunka net dvi dienas!

Adresas: Via Giovanni Branca, 88
Kainos: $

„Pompi“. Ar žinojote, kad išvertus iš italų kalbos žodis „tiramisù“ reiškia „pralinksmink mane“? Jei reiktų eilėje išrikiuoti gardžiausius ir pasaulyje populiariausius itališkus desertus, vėsus kavos ir sūrio kremo desertas tiramisu neabejotinai atsidurtų pirmosiose gretose. Desertinė „Pompi“, įkurta dar 1962 m., pelnytai tituluojama geriausią tiramisu gaminančia vieta Romoje. Beje, čia galite paragauti ne tik tradicinio kavos skonio deserto, tačiau ir skirtingų jo variacijų su uogomis ar vaisiais.

Adresas: Via Albalonga, 7B/9/11 
Kainos: $$

„Gelateria del Teatro“. Ledai – tai amžinos atostogos, prisiminimai apie karštas vasaros dienas ir burnoje tirpstantis malonumas. Išsirinkti gardžiausią ledainę Romoje tikrai nelengva, tačiau „Gelateria del Teatro“ užbūrė ne vieno vietinio gyventojo ir keliautojo širdį. Šioje ledainėje naudojami tik šviežiausi ingredientai, be to smalsuoliai čia gali patys stebėti saldų ledų gaminimo procesą. Vos išėjus iš ledainės yra laipteliai, kur galėsite prisėsti ir pasimėgauti tikrais itališkais vaizdais ir skoniais. 

Adresas: Via dei Coronari, 65-66
Kainos: $
Parašyti