Blynai pusryčiams, pietums ir vakarienei Maistas

Birželio 27, 2018. nuotraukos: Gerda Žemaitytė
Blynai – tai pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Tai prisiminimai apie rytus pas močiutę, tai sustojusi vasaros popietė sode ir saldūs vakariniai kąsneliai prieš miegą. Na, o dar geriau, jeigu jie – sveiki! Gerda Žemaitytė, tinklaraščio „Magic Mushrooms“ autorė, su mumis dalijasi savo mėgstamiausių sveikų blynelių receptu.  
Reikės: 

Speltos, avinžirnių ir bolivinės balandos miltų (vienodomis dalimis)
2. v. š. alyvuogių aliejaus
Mėgstamo augalinio pieno (sojų, migdolų ar kt.)

Procesas:
Miltus persijokite ir sumaišykite su mėgstamu augaliniu pienu bei aliejumi. Palikite tešlą pabrinkti bent 20 minučių. Jei tešla per kieta, įpilkite dar šiek tiek pieno ar vandens. Į tešlą galite įlašinti kelis lašelius Amareto ar vanilės ekstrakto, įberti cinamono, kardamono ar kitų mėgstamų prieskonių.

Iškeptus blynelius pertepkite riešutų sviestu, pagardinkite klevų sirupu, trintomis braškėmis, šilauogėmis, kapotais riešutais ar granatų sėklomis. 
Parašyti
marija
2018-07-06 01:26
Vienas žodis: wow! Ir dar veganiški!