Gaivus penktadienio desertas Maistas

Kovo 16, 2018. tekstas: Dovilė ir Mantas Bajaliai
„Lamų slėnio“ skaitytojai siunčia pavasariškus linkėjimus ir siūlo pasigaminti penktadienišką desertą – gaivų maskarponės sūrio ir jogurto tortą su vaisiais, uogomis ir paslėptais citrininio kekso gabalėliais.

Reikės:

    

1 pak. apelsinų (arba citrinų, mandarinų) želė
s
 200 ml verdančio vandens
    
500 g maskarponės sūrio
    
100 g vanilinio jogurto
1 apelsino
   
1 žaliosios citrinos

Įvairių uogų, vaisių


Citrininiam keksui:

    

110 g minkšto sviesto
    
110 g cukraus
    
2 v. š. pieno
    
1 citrinos
   
 2 kiaušinių
    
135 g kvietinių miltų
   
1 a. š. kepimo miltelių


Procesas:


Iškepkite keksą. Sviestą, cukrų, pieną, tarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinius gerai išplakite. Į masę suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, išmaišykite. Kepimo formą patepkite lašeliu aliejaus, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie 35-40 minučių.
 Iškeptą keksą perkelkite ant popieriaus ir aplaistykite citrinos sultimis. Atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.


Apelsinų želės miltelius užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu, įtarkuokite apelsino žievelę. Į paruoštą želės skystį supilkite išspaustas apelsino ir žaliosios citrinos sultis. 

Į silikoninę formą suberkite viršutinį uogų ir vaisių sluoksnį, apliekite 8 v. š. želės.
Maskarponės sūrio ir jogurto masę sumaišykite su likusia žele, išplakite. Pilkite trečdalį masės į formą, sudėkite pusę citrininio kekso gabalėlių, šiek tiek vaisių ir uogų, pilkite kitą trečdalį paruošto kremo, sudėkite likusius kekso gabaliukus. Užbaikite maskarponės sluoksniu. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti.
Parašyti