Gardūs pusryčiai – raktas į sėkmingą dieną! Maistas

Vasario 19, 2019. nuotraukos: Julija Steponavičiūtė
Ar gali būti kažkas geriau už lėtus ir gardžius pusryčius? Šiandien tinklaraščio „kitchenJulie“ įkūrėja Julija Steponavičiūtė dalijasi dviem labai skirtingais, tačiau vienodai gardžiais pusryčių receptais. 
Skrebutis su avokadais ir kiaušiniais

Reikės

2 riekelių „sourdough“ duonos
1 didesnio avokado
2 kiaušinių
Pusės žaliosios citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Kelių riekelių agurko
Mėgstamų daigų 

Procesas

Paskrudinkite „sourdough“ duonos riekeles. Dubenyje sutrinkite avokadą, išspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos. Duonos skrebučius dosniai aptepkite trinta avokadų mase, uždėkite kelis agurko griežinėlius, saujelę mėgstamų daigų. 

Paruoškite kiaušinius. Mažyčiame padažui virti skirtame puode užvirkite vandenį. Į indelį įmuškite kiaušinį, būkite atsargūs, kad nepratrūktų kiaušinio trynys. Sumažinkite karštį ir šaukštu įsukite vandenį. Į susidariusį vandens sūkurį greitai, tačiau atsargiai įleiskite kiaušinį. Virkite, kol kiaušinio baltymai sutvirtės. Kiaušinį išimkite iš puodo, palikite šiek tiek pradžiūti. Tą patį pakartokite su kitu kiaušiniu. 

Išvirtus kiaušinius uždėkite ant paruošto skrebučio. Užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. 
Šokoladinis ispaninio šalavijo sėklų pudingas

Reikės:

4 a. š. ispaninio šalavijo sėklų
1 ½ puodelio ryžių ar avižų pieno
2 ½ a. š. kakavos 
1 ½ skaldytų kakavos pupelių
Kokosų pieno
Klevų sirupo
Kokosų dribsnių
Datulių

Procesas

Ispaninio šalavijo sėklas sumaišykite su augaliniu pienu ir palikite 3-4 val. išbrinkti. Išbrinkusias sėklas sumaišykite su kakavos milteliais ir skaldytomis kakavos pupelėmis. Paruoštą pudingą įdėkite į nedidelius dubenėlius, užpilkite šlakelį klevų sirupo, kokosų pieno, sudėkite šviežius dumplainius, kokosų dirbsnius, supjaustytas datules. 

Parašyti