Kaip namuose paruošti tobulą kavą Maistas

Balandžio 3, 2018. tekstas: Julija Pangonienė
Jei svajojate apie tobulai namuose paruoštą kavos puodelį, rūšinės kavos ekspertas, triskart Italijos barista čempionas ir Vilniaus kavos festivalyje viešėjęs Francesco Sanapo dalijasi patarimais, kaip gardžiai ir profesionaliai ruošti kavą namuose. 

Pirmasis ir labai svarbus žingsnis – rinktis šviežias kavos pupeles ir šviežiai jas sumalti. Francesco pasakoja, kad geriau kavos pirkti tiek, kiek reikia vienai savaitei, o kavos pupeles susimalti namie arba mėgstamame kavos bare. 

Antrasis žingsnis – kavą plikyti ne verdančiu, tačiau iki 90 laipsnių atvėsintu vandeniu. Po vandens užvirimo pakanka lukterti vieną minutę. 

Trečiasis žingsnis – teisingai dozuoti kavą ir vandenį. Dviem žmonėms į french press aparatą reiktų pilti 24 g maltos kavos ir 380 g vandens. Užpylus vandeniu palaukti 4 minutes, nuspausti presą ir mėgautis kava!
Francesco Sanapo
Parašyti