Keksas – Velykų stalo karalius! Maistas

Balandžio 19, 2019. nuotraukos: „Feed My Sister“ archyvas
Ar jau suradote savo tobulą Velykų desertą? Tikras šventinio stalo karalius, nepaprastai gardus ir ypač lengvai pagaminamas keksas – tinklaraščio „Feed My Sister“ įkūrėjų, sesių Astos ir Rūtos idėja šioms Velykoms! Varškės ir juodųjų serbentų draugystė, pagardinta jogurtiniu varškės kremu ir karamelizuotais migdolais... Sunku atsispirti, tiesa? 
Tešlai:

280 g varškės
120 g šaldytų juodųjų serbentų
120 g migdolų
200 g miltų
2 nubraukti a.š. kepimo miltelių
4 kiaušinių
200 g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek skardai ištepti
260 g klevų sirupo

Kremui:

80 g varškės
80 g graikiško jogurto
60 g klevų sirupo
½ vanilės ankšties sėklų

Papuošimui:

60g migdolų lazdelių
50g medaus

Procesas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, kepimo funkcija – viršus ir apačia, be ventiliatoriaus. Kepimo skardą ištepkite minkštu sviestu. Migdolus sumalkite iki labai smulkių trupinių. Varškę pertrinkite per sietelį.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius dėkite į didesnį dubenį kartu su minkštu sviestu ir klevų sirupu. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius kruopščiai išmaišykite su sviestu ir klevų sirupu, įmaišykite pertrintą varškę. Į trynių masę įsijokite miltus su kepimo milteliais. Įberkite maltus migdolus ir viską gerai išmaišykite.

Į masę atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus ir suberkite šaldytus juoduosius serbentus. Masę sukrėskite į paruoštą skardą ir išsilyginkite su šaukštu ar mentele.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug dvi valandas. Iškepus leiskite pravėsti.

Pasiruoškite riešutus. Į keptuvę suberkite migdolų lazdeles, apskrudinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite medų, nukelkite nuo ugnies ir gerai išmaišykite. Karamelizuotus riešutus suverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir išskleiskite vienu sluoksniu. Atvėsinkite. 

Pasiruoškite glajų. Nedideliame dubenyje sumaišykite kremui skirtus ingredientus ir su elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę šaukštu pilkite ant kekso viršaus. Apibarstykite karamelizuotomis migdolų lazdelėmis.

Parašyti