Kreminis trešnių pyragas Maistas

Spalio 11, 2018. nuotraukos: tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ archyvas
Artėjant savaitgaliui jums siūlome pasigaminti lengvą vasarą priminsiantį kreminį trešnių pyragą. Receptu dalijasi tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ įkūrėja Jurgita Vaskel.
Reikės
300 g trešnių (galite naudoti ir šaldytas)
60 g sviesto
110 g miltų
100 g cukraus
3 kiaušinių
500 ml pieno
2 v. š. brendžio
Kelių lašų migdolų esencijos
1 a. š. vanilinio cukraus su vanilės grūdeliais

Procesas
Sviestą ištirpinkite. Į 23 cm skersmens gilų kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite trupučiu tirpinto sviesto. 

Išimkite trešnių kauliukus. Trešnes paskirstykite ant kepimo indo dugno.

Likusius ingredientus gerai suplakite ir gautą masę supilkite į kepimo skartą.

Kepkite maždaug 1 valandą iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas pakils ir sutvirtės. Iškepusį pyragą palikite atvėsti.
Parašyti