Ledai su moliūgų sėklų aliejumi Maistas

Lapkričio 3, 2017. tekstas: Paulina Kozlovskytė, nuotraukos: Tiklaraščio „Baklazzanas“ archyvas
Prieš daugiau nei metus pirmą kartą išbandžiau moliūgų sėklų aliejų. Pamažu jis tapo neatsiejama mano virtuvės dalis kaip druska ar pipirai. Malonus aliejaus aromatas ir lengva tekstūra pagerina beveik kiekvieno patiekalo skonį. Iš pradžių naudojau jį tik kaip salotų užpilą, vėliau pradėjau skaninti sriubas, o šią vasarą atradau dar vieną būdą – ledus su moliūgų sėklų aliejumi. Nors jie tikrai riebūs ir pakankamai nuodėmingi, bet subtilus pistacijų ledus primenantis skonis tikrai vertas dėmesio.
Daugelis ragavusiųjų negalėjo patikėti, tačiau moliūgų sėklų aliejus vaniliniams ledams suteikia malonų riešutų skonį, sėklos – traškumą, citrinos sultys papildo rūgštele ir ir suteikia gaivumo, o žiupsnis druskos nuslopina ledų saldumą... 
Ledai su moliūgų sėklų aliejumi 

Reikės: 

  • 1 kg vanilinių ledų 
  • 2 v. š. moliūgų sėklų aliejaus (galite dėti ir šiek tiek daugiau)
  • Pusės citrinos sulčių 
  • Žiupsnelis druskos 
  • Saujelė moliūgų sėklų 

Procesas:

Vanilinius ledus sudėkite į maišytuvą, supilkite aliejų, įlašinkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir moliūgų sėklų. Prieš suberiant sėklas jas galima šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje. Viską gerai permaišykite ir įdėkite bent valandai į šaldiklį. Jei maišysite rankomis, leiskite ledams šiek tiek patirpti, taip sutaupysite jėgų. 

Daugiau receptų ieškokite čia.
Parašyti