Miško uogų ir jogurto tortas saulėtai dienai Maistas

Gegužės 8, 2018. tekstas: Viktorija Monika Baublytė
Saldėsių kūrėjai „Cukrinė vata“ dalijasi vasariškai gaivaus miško uogų ir jogurto torto receptas. Skanios ir saulėtos dienos jūsų virtuvėje!
Biskvitui:
200 g cukraus
200 g minkšto sviesto
4 kiaušinių
200 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
2 v. š. pieno

Uogų sluoksniui:
250 g šviežių uogų
10 g želatinos
100 g cukraus
25 ml vandens

Jogurtiniam sluoksniui:
300 g graikiško jogurto
300 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
200 g saldinto sutirštinto pieno
20 g želatinos
90 ml vandens
1 žaliosios citrinos sultys
1 žaliosios citrinos žievelė

Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
Šviežių gervuogių ir šilauogių

Procesas: 

Iškepkite biskvitą. Cukrų ir sviestą išplakite iki baltos purios masės. Kiaušinius išplakite atskirai, gautą plakinį po truputį supilkite į sviesto masę, kaskart perplakite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į tešlą. Į paruoštą tešlą supilkite pieną, išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kai biskvitas iškeps, leiskite jam atvėsti formoje, išimkite. Biskvitą supjaustykite, kai visiškai atvės, po kelių valandų. 

Uogų sluoksniui  želatiną užpilkite vandeniu, palikite apie 10 minučių išbrinkti. Uogas sutrinkite su cukrumi, sudėkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti. 

Jogurtiniam sluoksniui graikišką jogurtą sumaišykite su kondensuotu pienu, žaliosios citrinos sultimis, tarkuota žievele. Ištirpinkite želatiną ir truputį atvėsinkite. Grietinėlė išplakite atskirame dubenyje. Į jogurto masę nuolat maišydami supilkite želatiną, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę. 

Sutepkite tortą.  Ant vieno biskvito lakšto užtepkite kremo, į vidurį įdėkite uogų tyrės. Procesą kartokite, kol aptepsite visus biskvito lakštus. Torto kraštus aptepkite kremu. Palikite pernakt sustengti. 

Paruoškite šokoladinį glajų. Ingredientus ištirpinkite garų vonelėje, išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir sutirštėti. Apipilkite torto šonus, puoškite uogomis. 

Parašyti