Moliūgais kvepiantis ruduo Maistas

Spalio 10, 2017. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė; nuotraukos ir receptai: „Nom Nom“ archyvo
Ruduo pamažu įsibėgėja, tad metas čiupti storą apklotą, apsivilkti šiltą megztinį ir išlaukus saulėtos dienos, susikurti smagų pikniką gamtoje. Maisto tinklaraščio „Nom Nom“ įkūrėjos dalijasi dviem rudens karaliumi moliūgu kvepiančiais receptais.
Moliūgų troškinys 

Reikės: 

½ svogūno
2 saujų šviežio moliūgo kubelių
200 g virtų avinžirnių
1 a. š. pomidorų tyrės
200 ml kokosų pieno
100 ml karšto vandens
1 poro
Žiupsnelio malto imbiero, česnako, kalendros, kumino, kario, Himalajų druskos
Kokoso aliejaus kepimui 

Procesas: 

Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų ir suberkite griežinėliais pjaustytą svogūną. Po poros minučių suberkite prieskonius ir keletą sekundžių pakepinkite, kad atsiskleistų prieskonių aromatai. Į keptuvę sudėkite moliūgo kubelius, avinžirnius ir viską maišant pakepkite dar minutę. Įdėkite pomidorų tyrės, išmaišykite. Supilkite kokoso pieną ir verdantį vandenį. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies maždaug 10-15 minučių. Prieš baigiant virti, suberkite smulkintą porą. Troškinį valgykite su virtomis bolivinių balandų kruopomis. 
Moliūgų pyragas 

Reikės: 

300 ml moliūgų tyrės (nevirti moliūgo gabaliukai sutrinti trintuvu su šiek tiek avižų pieno)
200 g avižų miltų
1 v. š. kepimo miltelių
½ stiklinės nerafinuoto kokosų cukraus
2 v. š. nerafinuoto kokosų aliejaus
½ stiklinės avižų pieno
Žiupsnelis Himalajų druskos
Žiupsnelis cinamono, maltų gvazdikėlių, muskato
Klevų sirupo ir karijų riešutų papuošimui 

Procesas: 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius, prieskonius. Moliūgų tyrę sumaišykite su avižų pienu, kokosų cukrumi ir kokosų aliejumi. Paruoštą moliūgų tyrę kruopščiai sumaišykite su sausais ingredientais. Masę supilkite į kepimo indą, apšlakstykite klevų sirupu ir užberkite karijų riešutus. Kepkite maždaug 20 minučių. Pyragą paskaninkite kokosiniais šerbeto ledais.
Parašyti