Pica pusryčiams. Kodėl gi ne?  Maistas

Liepos 2, 2019. tekstas: Dovilė Januškevičiūtė, nuotraukos: tinklaraščio „Pusryčiams“ archyvas
Maisto tinklaraščio „Pusryčiams“ įkūrėja Gabrielė Žutautaitė dalijasi energingos dienos pradžios idėja – pusryčių pica su pesto padažu ir žalumynais. 
Reikės: 

Picos tešlos (galima naudoti šaldytą ar pasiruošti patiems)

Keli v. š. pesto padažo

Šviežio mocarelos sūrio 

Kelių saulėje džiovintų pomidorų
3 putpelių kiaušinių

Šlakelio alyvuogių aliejaus
Mėgstamo kumpio

Saujos žalumynų

Procesas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, pasiruoškite picą. Iškočiokite tešlą ir patepkite pesto padažu, pabarstykite plėšytu mocarelos sūriu, dėkite smulkintus džiovintus pomidorus ir pašaukite į orkaitę. Šalia kepančios picos įdėkite ir pomidorų šakelę, pašlakstytą alyvuogių aliejumi. 

Padui šiek tiek apkepus, bet iki galo neiškepus, ištraukite ir ant viršaus įmuškite putpelių kiaušinius. Picą šaukite atgal į orkaitę, kol kiaušinis iškeps. Uždėkite šviežią kumpį, žalumynus, pabarstykite pipirais. 
Parašyti