Prancūzija kvepiantys desertai Maistas

Balandžio 18, 2018. nuotraukos: Nuotraukos: „Strelka Belka“ archyvas
Tinklaraščio „Strelka Belka“ įkūrėjos dalijasi dviem skirtingais prancūziško pyragaičio „Flan“ receptais. 

Pyragas „Flan“

Tešlai:

125 g kambario temperatūros sviesto

½ a. š. cukraus pudros

½ a. š. druskos

2 v. š. pieno

½ kiaušinio trynio

170 g miltų

Įdaras:

375 g pieno

375 g negazuoto mineralinio vandens

4 kiaušiniai

210 g cukraus

60 g kukurūzų krakmolo

Procesas: 
Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukraus pudra. Druską ištirpinkite piene ir supilkite į tešlą. Išplakite, sudėkite kiaušinio trynį ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Palaipsniui suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Jei tešla limpa prie rankų, apibarstykite ją miltais. Iškočiokite ir įklokite į kepimo formą. Kraštai turėtų būti maždaug 3 cm aukščio. Tešlą valandai įdėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Užvirinkite pieną su mineraliniu vandeniu. Kitame puode suplakite kiaušinius, cukrų ir krakmolą. Tuomet po truputį pilkite verdantį pieną, nuolatos maišykite šluotele. Masę užvirinkite ir virkite 5 minutes nuolat maišydami, kol gerokai sutirštės. Palikite atvėsti, bet vis pamaišykite.

Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir 30 minučių įdėkite į šaldiklį. Ant tešlos supilkite įdarą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Atvėsinkite.
Pyragaitis „Flan“ su karamele

Karamelei:

70 g cukraus

3 v. š. vandens

Šlakelis citrinos sulčių

Pyragui:

340 ml grietinėlės

300 ml pieno

3 dideli kiaušiniai

2 tryniai

100 g cukraus

1 a. š. vanilės ekstrakto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelę kepimo formą, kurioje lengvai telpa nedideli indeliai, pripilkite vandens – indelius vanduo turėtų apsemti iki pusės. Kepimo formą su indeliais įdėkite į orkaitę.

Paruoškite karamelę. Puodelyje sumaišykite cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Masę kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus taps tamsios gintaro spalvos. Tai užtruks apie 5 minutes. Karamelę tolygiai supilstykite į indelius.

Paruoškite pyrago tešlą. Grietinėlę su pienu užvirkite. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Pienui su grietinėle užvirus, plona srovele nuolatos maišydami supilkite į kiaušinių plakinį. Šaukštu nuimkite susidariusias putas. Masę tolygiai supilstykite į indelius. Kepkite apie 25-35 minutes. Kepinys turėtų šiek tiek pakilti, o paviršius – lengvai paruduoti. Palikite visiškai atvėsti, o tuomet įdėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Parašyti