Prancūziški skanėstai Maistas

Rugsėjo 28, 2018. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė, nuotraukos: tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ archyvas
Penktadienis – smaližių diena! Maisto tinklaraštininkė, tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ įkūrėja Jurgita Vaskel dalijasi tradicinio prancūziško skanėsto – calissons sausainių – receptu. „Saldūs, pagaminti iš džiovintų vaisių ir riešutų, baltutėliu glajumi – nereikia jokių bandelių, torto gabalėlių ar saldainių“, – šypteli Jurgita. 

Sausainiams: 
200 g kepintų maltų migdolų be žievelių
2–3 v. š. miltelinio cukraus
100 g džiovintų abrikosų
50 g džiovintų melionų
50 g cukruotų apelsinų žievelių
Vandens

Glajui:
15 g kiaušinio baltymo
50 g cukraus pudros

Procesas: 
Maltus migdolus sumaišykite su cukraus pudra. Džiovintus abrikosus, melionus ir apelsinų žieveles sutrinkite maisto smulkintuvu įpylę ketvirtadalį stiklinės vandens. Suberkite maltus migdolus ir išmaišykite. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį vandens ir išminkykite rankomis. Džiovintų vaisių masę iškočiokite ant kepimo popieriaus į 8 mm storio lakštą.

Formele išspauskite saldumynus, sudėkite ant medinės lentelės ir palikite džiūti 2 valandas.

Cukraus pudrą išplakite su kiaušinio baltymu, kol glajus ims blizgėti. Aptepkite kiekvieną saldumyną ir palikite džiūti pernakt. 

Nesuvalgytus saugokite orui nelaidžiame indelyje.
Parašyti