Pyragas (ne)paprastai dienai Maistas

Lapkričio 15, 2017. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė; nuotraukos ir receptai: „Duonos ir žaidimų“ archyvas
Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ autorė Jurgita Vaskel su „Lamų slėniu“ dalijasi idėja, kaip įprastai darbo dienai suteikti šiek tiek magijos ir siūlo rudeniškai kvepiančio pyrago su kriaušėmis receptą.
Reikės:

250 g miltų 
50 g cukraus
120 g šalto sviesto
1 kiaušinis + 1 šaukštas šalto vandens
6 nedidelių tvirtų kriaušių
300 ml vandens
50 g cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus

Įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
½ a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 v. š. citrinų sulčių
1 a. š. vanilinio cukraus (su vanilės grūdeliais)
2 kiaušiniai

Procesas: 

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite su miltais, kol gausis trupiniai. Kiaušinį išplakite su vandeniu, supilkite į trupinius ir gerai išmaišykite. Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Vandenį užvirkite, suberkite cukrų, vanilę, ištirpinkite. Sumažinkite ugnį. Kriaušes nulupkite, tačiau palikite jų kotelius, atsargiai aštriu peiliu išpjaukite sėklalizdžius. Kriaušes sudėkite į saldų vandenį ir virkite apie 10-15 minučių. Ištraukite, nusausinkite ir palikite atvėsti.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite, įtieskite į žemą 20 cm skersmens pyrago formą. Visus įdarui skirtus ingredientus išplakite elektriniu plaktuvu. Sukrėskite į tešlos krepšelį, po vieną susmeikite kriaušes. Kepkite maždaug 1 valandą, kol dailiai parus ir sutvirtės.

Parašyti
Justė
2017-12-14 08:02
Pradėjau gaminti ir pasimečiau:) kur dėti tuos 6 kiaušinius nurodytus pradžioje?