Saldus laukimas: žemės riešutų sviesto sausainiai  Maistas

Gruodžio 11, 2018. nuotraukos:  „Sarune Zurba Photography“
Kad švenčių laukimas būtų saldesnis, tinklaraščio „Feed My Sister“ įkūrėjos, sesės Asta ir Rūta su mumis dalijasi mažu saldžiu stebuklu – žemės riešutų sviesto sausainių receptu. „Smagu juos gaminti su mažais vaikais, kurie visada įsitraukia, kai mama sausainius pradeda svaidyti į kepimo skardą“, – šypteli jos.

Sausainiams:

250 g žemės riešutų sviesto

60 g Demerara cukraus

1 kiaušinio

Pertepimui:

50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)

Procesas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.


Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gerai išmaišius –  tešla 
paruošta.


Iš sausainių tešlos tarp delnų formuokite nedidelius rutuliukus (~ 10 g) ir svieskite
juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Sviesdami tešlos rutuliukus užtikrinsite, kad iškepusių sausainių paviršius bus lygus, tad galėsite juos nesunkiai sulipinti.

Sausainius kepkite 10–12 minučių. Iškepus palikite visiškai atvėsti.

Virš garų vonelės išlydykite juodąjį šokoladą ir juo sulipinkite dvi sausainio puseles.
Parašyti