Saldus pasisveikinimas su žiema!   Maistas

Gruodžio 1, 2017. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė; nuotraukos ir receptas: „Strelka Belka“ archyvas

Labas žiema! Šiandien „Lamų slėnyje“ tinklaraščio „Strelka Belka“ įkūrėjos siūlo saldžią idėją pirmajam žiemos savaitgaliui – šventine nuotaika kvepiantį, anyžiais ir apelsinais pagardintą pastarnokų pyragą.
Reikės: 
150 g karijų riešutų

450 g burokine tarka sutarkuotų pastarnokų

100 g razinų

1 v. š. šviežiai tarkuotos apelsino žievelės

3 didelių kiaušinių
225 g cukraus

280 ml saulėgrąžų aliejaus

190 g miltų

1 a. š. malto cinamono

1 ½ a. š. kepimo miltelių

1 ½ a. š. sodos

1 a. š malto muskato

1 a. š. malto anyžiaus
¾ a. š. druskos

Kremui:

300 g kambario temperatūros kreminio sūrio

150 g cukraus pudros

125 ml riebios grietinėlės

1 ½ a. š. malto anyžiaus

1 a. š. šviežiai tarkuotos apelsino žievelės

Procesas:
Riešutus maždaug 10 minučių pakepinkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, juos atvėsinkite ir stambiai sukapokite. Smulkintus riešutus sumaišykite su pastarnokais, razinomis ir apelsino žievele. Kitame inde išplakite kiaušinius su cukrumi, kol gausite balkšvą kreminę masę. Nesustokite plakti ir po truputį supilkite aliejų. Sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, muskatą, anyžių, druską ir pamažu įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį. Į gautą masę sudėkite tarkuotų pastarnokų, riešutų, razinų ir apelsino žievelės masę. Gerai išmaišykite.

Pyrago tešlą sukrėskite į kepimo indą ir kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių – įkišus medinį pagaliuką jis turi būti sausas. Pyragą atvėsinkite.

Paruoškite kremą. Iki purumo išplakite kreminį sūrį, į masę suberkite persijotą cukraus pudrą, gerai išplakite. Į kremą supilkite grietinėlę ir plakite maždaug 2 minutes. Suberkite anyžių ir apelsino žievelę. Paruoštu kremu aptepkite pyrago viršų.

Parašyti