Saldus savaitgalis: lietinių blynų tortas su sūdyta karamele Maistas

Rugsėjo 7, 2018. nuotraukos: „Sugar To Dust“ archyvas
Lietiniai įdaryti vaisiais ir gardžiu šokoladiniu kremu, minkštučiai amerikietiški blyneliai su klevų sirupu, sveikuoliški grikių miltų blyneliai su daržovėmis... Visi mėgsta blynus! O kaip jums blynų tortas? Juk susijungus dviem saldžioms savaitgalių nuodėmėms tiesiog negali nepavykti... Maisto tinklaraštininkė Justina Ramanauskienė su „Lamų slėnio“ skaitytojais dalijasi lietinių blynų torto su maskarponės sūriu ir sūdyta karamele receptu ir linki saldaus savaitgalio! 
Lietiniams:
375 g maskarponės sūrio
375 ml pieno
8 kiaušinių
4 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
180 g miltų

Karamelei:
125 g sviesto
300 g cukraus
180 ml grietinėlės
Nepilnas a. š. jūros druskos dribsnių

Kremui:
300 g maskarponės sūrio
250 ml grietinėlės
2/3 dalių paruoštos karamelės

Procesas: 
Paruoškite blynų tešlą. Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai išplakite, kol masė taps vientisa. Lietiniams kepti naudokite keptuvę nesvylančiu paviršiumi, taip nereikės jos tepti riebalais. Tolygiai paskirstykite tešlą vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje. Kepkite apie 1-2 minutes, apverskite. Iškepkite visus blynus ir visiškai atvėsinkite. 

Paruoškite karamelę. Į nedidelę keptuvę nesvylančiu paviršiumi suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės kaitros. Kai cukrus ištirps ir taps tamsaus gintaro spalvos, į keptuvę sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Maišydami plona srove supilkite grietinėlę. Išmaišykite iki vientisos masės, nukelkite nuo kaitros. Suberkite druską ir išmaišykite. Perpilkite karamelę į didelį dubenį ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. 

Paruoškite kremą. Į didelį dubenį sudėkite 2/3 dalis atvėsusios karamelės, maskarponės sūrį ir kruopščiai išplakite elektriniu plaktuvu. Į masę supilkite grietinėlę ir viską darkart gerai išmaišykite.

Sutepkite tortą. Ant didelės serviravimo lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį lietinį blyną, užtepkite ant jo vieną šaukštą kremo, uždėkite antrąjį lietinį ir taip sluoksniuokite visą tortą. Sutepto torto paviršių aptepkite plonu sluoksniu kremo ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Prieš patiekdami šiek tiek pašildykite likusią karamelę ir apliekite ja tortą. Galite ant torto užberti šiek tiek jūros druskos dribsnių.
Daugiau receptų rasite čia.
Parašyti