Savaitgalio karalius: morkų tortas Maistas

Rugpjūčio 24, 2018. nuotraukos: „Sugar to Dust“
Tikras savaitgalio karalius, gausių šeštadienio pietų ar smagios šventės kompanionas ir rudens pranašas – skanutėlis morkų tortas. Nors, atrodo, morkos ir tortas turi mažai ką bendra, išbandykite ir tikrai nustebsite! 

Torto receptu su mumis dalijasi tinklaraščio „Sugar to Dust“ įkūrėja Justina Ramanauskienė. 
Biskvitui:

300 g smulkiai tarkuotų morkų
300 g cukraus
100 g sviesto
3 kiaušiniai
250 g miltų
1 citrina
1 v. š. kepimo miltelių
½ a. š. valgomosios sodos

Kremui:

180 g kambario temperatūros sviesto
250 g kambario temperatūros grietinėlės sūrio „Philadelphia“
100 g cukraus pudros
50 g morkų traškučių tortui papuošti

Procesas: 

Paruoškite biskvitą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Išklokite jas kepimo popieriumi, sviestu lengvai patepkite dugną ir šonus. Dideliame dubenyje smulkiai tarkuotas morkas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15-20  minučių pastovėti, kol cukrus aptirps, o morkos išleis savo sultis. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir valgomąja soda. Citriną gerai nuplaukite, nusausinkite, nutarkuokite geltonąją žievelės dalį ir suberkite į morkų masę. Išspauskite citrinos sultis, supilkite į paruoštą masę ir išmaišykite. Ten pat supilkite išlydytą sviestą ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltų mišinį ir kruopščiai išplakite. Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą į kepimo formas ir kepkite 45-50 minučių. Atvėsinkite.

Paruoškite kremą. Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą kol pabals ir taps purus. Suberkite cukraus pudrą ir dar plakite 1-2 minutes. Į išplaktą sviesto ir cukraus pudros masę sudėkite grietinėlės sūrį ir plakite iki vientisos masės. 

Sutepkite tortą. Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, užtepkite pusę kremo, ant viršaus uždėkite antrąjį biskvitą lygiąja puse į viršų. Užtepkite likusį kremą ant viršaus. 

Tortą papuoškite tortą morkų traškučiais, valgomomis gėlėmis. 
Daugiau receptų rasite čia. 
Parašyti