Trys avokadinių brusketų idėjos Maistas

Sausio 15, 2018. tekstas: Berta Garuckė, cukrinisavinelis.lt
Pusryčiai lovoje – visada ypatingi. Jaukūs, magiški ir primenantys laiką su šeima. Lėtiems rytams (net ir pirmadienio!) labai tinka bruksetos, kurios kaskart gali būti vis kitokios. Šiandien „Lamų slėnyje” – trys avokadais paskanintų brusketų variantai, kuriais dalijasi tinklaraščio „Cukrinis avinėlis” autorė Berta Garuckė. 


Avokadinės brusketos su meksikietiška salsa



Reikės:



2 riekelių mėgstamos duonos

½ avokado

Šlakelis citrinos sulčių

Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų

2 v. š. kukurūzų

½ raudonosios paprikos

¼ nedidelio mėlynojo svogūno

Kelių šakelių šviežių petražolių

Šlakelio alyvuogių aliejaus 



Procesas:


Duonos riekeles lengvai apskrudinkite. Gerai sunokusį avokadą sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Mase užtepkite ant duonos riekių. Kukurūzus sumaišykite su smulkiai pjaustyta paprika, mėlynuoju svogūnu bei petražolėmis. Pagardinkite alyvuogių aliejumi. Salsą užberkite ant paruoštų brusketų. 



Avokadinės brusketos su anakardžių riešutais ir saulėje džiovintais pomidorais



Reikės:

2 riekelių mėgstamos duonos

1 avokadas
Šlakelis citrinos sulčių

Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų

Keli anakardžių riešutai
Keli saulėje džiovinti pomidorai

Žalumynai papuošimui



Procesas:


Duonos riekeles lengvai apskrudinkite. Pusę avokado sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Užtepkite ant duonos riekių. Likusį avokadą supjaustykite gabalėliais. Ant paruoštų brusketų uždėkite avokado gabalėlius, anakardžių riešutus, saulėje džiovintus pomidorus. Papuoškite žalumynais. 



Avokadinės brusketos su granatų salsa 



Reikės:



2 riekelių mėgstamos duonos
1 avokadas

Šlakelis citrinos sulčių

Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų

1 granatas

Keli Chalapos aitriosios paprikos gabalėliai

Šlakelis citrinos sulčių

Kelios petražolių šakelės

Procesas: 



Duonos riekeles apskrudinkite. Pusę avokado sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite citrinos sultimis, druska bei pipirais. Užtepkite ant duonos riekių. Granato sėklas ir smulkintus Chalapos aitriosios paprikos gabalėlius sumaišykite su citrinos sultimis. Pagardinkite petražolėmis. Paruoštą granatų salsą užberkite ant brusketų. 
Parašyti