Trys vasaros kelionių kryptys maisto mylėtojams  Maistas

Birželio 5, 2018. tekstas: Rūta Šulcienė
Atėjo vasara ir mes pagaliau leisimės į nepaprastas keliones. Tiems, kurie savo kelionių tikslu laiko ne tik įspūdingo grožio vietoves, mėlyną jūrą ir kultūros paveldą, bet ir dar nepažintus skonius, šią vasarą būtų pats metas leistis į tris ypatingas keliones, skirtas maisto mylėtojams. Viskas čia pat – Europoje!
Pasivaikščiojimai Istrijoje 

Istrija – nuostabaus grožio pusiasalis, kurio didžioji dalis priklauso spalvingajai Kroatijai. Nesuklysite atkeliavę būtent čia, kur galybė senųjų uostų, mažų žvejų kaimelių ir pasakiškomis mozaikomis išdabintų bažnytėlių. Istrijoje pasinersite į pažintį su gilias tradicijas turinčia maisto kultūra: rankų darbo sūriai, įvairiausio skonio alyvuogių aliejus ir aukščiausios kokybės jūros gėrybės. Ragaujant juos nežinai, kaip suvaldyti visus užplūdusius jausmus. O jei netikėtai pojūčių pritrūks – būtinai keliaukite į pasimatymą su Kroatijos vynu, kuris paskutiniais metais vis labiau vertinamas, pripažįstamas ir pristatomas maisto keliautojams ir mylėtojams.  
Nauja meilė – Portugalijos virtuvė 

Jei mėgstate vyną ir norite paragauti naujų skonių, šią liepą pats laikas susiplanuoti kelionę į Porto miestą Portugalijoje. Porte kasmet vyksta vyno fiesta, kurioje pristatomas įvairiausias vietinių gamintojų vynas. O pasibaigus fiestai reiktų leistis į kelią ir apsilankyti Douro slėnyje, kuris priblokš ne tik savo grožiu, bet ir maisto įvairove. Jei norite sutikti naują kulinarinę meilę, kuri gali sudrebinti jūsų pasaulį ir įsitikinimus – pats laikas susipažinti su Portugalijos virtuve, kuri užburs ir niekuomet nebepaleis. 
Pirmyn į Kopenhagą!

Miesto ir maisto kultūros fanai paskutiniąsias rugpjūčio dienas turėtų praleisti Kopenhagoje. Tada miestas prisipildo ypatingų skonių, spalvų ir kvapų, nes visą miestą ir jo svečius įtraukia „MAD Food Festival“. Šis maisto festivalis į Kopenhagą sukviečia patyrusius virtuvės šefus, maisto kritikus, rašytojus ir mylėtojus. Kopenhaga pavirsta viena didžiule virtuve, kurioje gaminama, ragaujama ir dalijamasi mintimis ir nuomonėmis apie maistą. Tik nepamirškite, jog į šią savotišką maisto šventę, patekti nėra jau taip paprasta, kadangi bilietai į šį festivalį tiesiog tirpsta, nes norinčių sudalyvauti pagrindinėje festivalio dalyje – simpoziume – yra galybė. Net ir nespėjusiems įsigyti bilieto, būtina ir privalu keliauti į Kopenhagą, nes tomis dienomis vienoje vietoje sutikti tiek maisto mylėtojų iš viso pasaulio yra ypatinga galimybė. Ir patikėkite, iš šios kelionės grįšite pasikeitę, nes maisto kultūra tik dar giliau įstrigs jūsų širdyje, o gal reiktų sakyti skrandyje?!  

Tad pasipuoškite šypsena šią vasarą ir nusiteikite nepaprastoms degustacijoms – maisto ir gyvenimo!  
Parašyti