Vasariškas smidrų užkandis Maistas

Birželio 20, 2018. tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė, nuotraukos: tinklaraščio „3 dalykai“ archyvas
Jeigu dar neužsimezgė jūsų ir smidrų draugystė, pats metas jums susipažinti! Smidrų sezonui einant į pabaigą tinklaraščio „3 dalykai“ įkūrėjai dalijasi labai paprastu, tačiau nuostabiai skaniu smidrų užkandžio receptu. „Tai tobulybė, nereikalaujanti daug laiko“, – šypteli jie ir kviečia sėsti prie stalo.
Reikės: 

Ryšelio smidrų
2 nedidelių kubelių sviesto
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio rūkytos arba paprastos Maldono druskos
Pusės citrinos sulčių
Kietojo parmezano sūrio


Procesas:


Kietuosius smidrų galus nulaužkite. Sviestą ir alyvuogių aliejų supilkite į keptuvę, išlydykite. Smidrus sudėkite į keptuvę ir kepkite maždaug 2-3 minutes, kol įgaus ryškesnę žalią spalvą. Neperkepkite!

Iškeptus smidrus išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, užšlakstykite citrinos sulčių ir užberkite tarkuoto parmezano sūrio.

Taip paruošti smidrai gali palaikyti kompaniją kiaušiniams savaitgalio pusryčių lėkštėje, jie gali būti valgomi kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas, patiekiami prie mėsos ar žuvies kepsnio vasariškoje iškyloje gamtoje.
Parašyti