Vasaros skonis: naminis jogurtas, pagardintas raudonaisiais serbentais Maistas

Liepos 19, 2018. nuotraukos: ir receptas: tinklaraštis „3 dalykai“
Gaivus ir lengvas – kaip vasaros popietė. Pagardintas prisirpusiomis sodo uogomis, traškiais ir sveikais granolos kąsneliais bei užpiltas šlakeliu medaus. Idealus saulėtų pusryčių receptas!


Reikės:
1 l riebaus pieno

40 g natūralaus jogurto
Raudonųjų serbentų ar kitų vasaros uogų


Procesas:


Pieną užkaitinkite iki 80 laipsnių temperatūros. Jeigu neturite termometro, kaitinkite, kol pienas pradės garuoti. Neužvirkite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Į dubenį sudėkite jogurtą ir užpilkite šlakeliu virinto atvėsinto pieno. Viską kruopščiai išmaišykite ir supilkite likusį pieną. Permaišykite.Paruoštą būsimo jogurto masę pastatykite šiltai, maždaug 40 laipsnių temperatūroje. Puikiai tiks šiltnamis ar šiltas kambarys. Po 4-8 val. patikrinkite ar jogurtas sutirštėjo ir atvėsinkite. 
Paruoštą jogurtą supilkite į nedidelius indelius, patiekite su granola, šviežiais raudonaisiais serbentais ar kitomis sodo uogomis, galite pasaldinti šlakeliu skysto medaus. 

Iš šio jogurto galima gaminti užpilus salotoms, padažus, marinuoti mėsą prieš kepimą.
Sekite tinklaraščio „3 Dalykai“ kasdienybę @3dalykai
Parašyti