Veganiškas obuolių ir slyvų pyragas Maistas

Lapkričio 10, 2017. tekstas: Vita Marija Murėnaitė
Daugelis iš mūsų esame mėsaėdžiai ir apie veganiškus patiekalus galvojame tik tada, kai norime juos pašiepti. Tokia pati užsispyrėlė buvau ir aš, kol neišdrįsau ir nepabandžiau kažką pagaminti pati. Noriu Jums pristatyti savo pirmąjį iškeptą veganišką pyragą, kurio sudėtyje nėra nei cukraus, nei kiaušinių, nei sviesto, nei miltų.

Reikės: 

150 g graikinių riešutų
100 g migdolų
150 g džiovintų datulių
1 v. š. kokoso aliejaus
3 vidutinio dydžio obuolių
3 slyvų
1 a. š. cinamono
Pusės citrinos sulčių
1 v. š. medaus

Procesas:

Į virtuvinį kombainą metame riešutus, datules ir kokosų aliejų. Viską gerai susmulkiname.
Gautą masę sudedame į kepimo skardą ir kruopščiai išklojame ja indo dugną.
Obuolius nuskutame, išimame sėklytes ir supjaustome plonais griežinėliais. Iš slyvų išimame kauliukus. Paruoštus vaisius pagardiname citrinos sultimis, cinamonu ir medumi, viską sumaišome ir suberiame ant pyrago pagrindo.
Į vaisius galima įmaišyti arbatinį šaukštelį balkšvojo gysločio sėklų miltelių, kurie veikia kaip natūrali želatina. 
Pyragą kepame iki 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje, 25 minutes. Galima valgyti iškart, tačiau patarčiau per naktį palaikyti šaldytuve.
Parašyti