Virtinukai su burokėliais ir šalavijais Maistas

Lapkričio 5, 2018. nuotraukos: „Skanios dienos“
Maisto tinklaraščio „Skanios dienos“ įkūrėja Marta Černiauskaitė dalijasi  virtinukų su burokėliais ir šalavijais receptu. 
Virtinukams: 
250 g virtų burokėlių
100 ml vandens
180 g varškės
470 g miltų
Žiupsnelio druskos

Padažui:
2 v. š. sviesto
7 šalavijo lapelių
Žiupsnelio druskos
Saujelės skrudintų skaldytų lazdyno riešutų

Procesas: 
Virtus burokėlius kartu su 100 ml vandens maisto trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Į dubenį sudėkite varškę, trintus burokėlius ir išmaišykite. Suberkite miltus ir druską. Viską išminkykite iki vientisos masės. Tešla turėtų beveik nelipti prie rankų, būti standi. Jei matote, kad ji per minkšta – įdėkite dar šiek tiek miltų. Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir palaikykite valandą šaldytuve – taip su ja lengviau dirbti. 

Iš tešlos iškočiokite pailgas maždaug 1 cm pločio juosteles ir supjaustykite maždaug 1 cm ilgio gabalėliais, juos apibarstykite miltais, kad neliptų prie šakutės. Tešlos gabalėlius braukite per šakutę – suformuosite reikiamos formos virtinukus. Virtike verdančiame pasūdytame vandenyje apie 7-10 minutes. 

Paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite šalavijo lapelius ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol lapeliai ims standėti, o sviestas įgaus švelnų rudą atspalvį. Į keptuvę su sviestu sudėkite išvirtus ir nukoštus virtinukus, užberkite žiupsnelį druskos. Pamaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Patiekite lėkštėje su keptais šalavijo lapeliais ir lazdyno riešutais.
Parašyti