Kad nuotraukos atrodytų skanios - maisto fotografijos patarimai Fotografija

Lapkričio 6, 2021. nuotraukos: Kamilė Kaveckaitė
Gyvename instagramo pasaulyje, kuriame įpratome nuotraukomis dalytis savo gyvenimo akimirkomis. Visgi, neretai gražiai ir estetiškai nufotografuoti maistą tampa nemenku iššūkiu. Maisto fotografija - tai pasiruošimo ir susikaupimo reikalaujanti sritis. Tikimes, kad šie maisto fotografės Kamilės Kaveckaitės patarimai padės sukurti nepriekaištingą kadrą. 
Tobulam kadrui būtinas skaniai atrodantis maistas

Skaniai atrodantis maistas yra svarbiausias aspektas, kad visas kadras atrodytų tobulai. Jis turi atrodyti šviežias, todėl fotografuojant maistą svarbu greitis ir geras planavimas – juk maistas „nuvysta“ tikrai greitai. Pagalvokite apie kavos putas arba mėsą, kaip greitai jie pakeičia išvaizdą ir spalvą, ar iš karto tirpstančius ledus, akimirksniu nuvystančias žoleles... 

Produktas, turintis keletą sluoksnių arba daug tekstūros, visada atrodo geriau. 

Labai svarbus yra ir garnyras, ypač nuobodžiai atrodančiam maistui.


Svarbiausia - tinkamas pasiruošimas

Kaip ir visose kitose fotografijos srityse, svarbiausias yra geras apšvietimas. Fotografuokite labai arti lango, natūralioje šviesoje, išjungus visas aplink esančias lempas. 

Svarbu susidėlioti kompoziciją taip, kad maistas būtų pagrindinis objektas nuotraukoje, o akys pirmiausiai kryptų būtent link jo, fotografuojamas patiekalas ar produktas turi būti ryškiausias. 

Kad kadre atsirastų daugiau tekstūros, būtinas garnyras, o visi kiti objektai, pavyzdžiui, gėlytė, šakutė, puodelis ar žurnalas, turėtų būti apdėlioti aplink patiekalą taip, kad padėtų papasakoti jo istoriją, prie jo derėtų ir suteiktų nuotraukai tam tikrą nuotaiką.

Kamilės mėgstamiausi rekvizitai yra gėlės ir augalai, neutralios spalvos lininės servetėlės bei matinė keramika. Natūralūs ar sendinti daiktai, kuriuos puošia matinis paviršius ar tekstūros, nuotraukose visad atrodo nuostabiai.
Maisto fotografijos tendencijos 

Anksčiau vyravęs maisto fotografijų stilius buvo visiškai „tobulas“: pavyzdžiui, didelė balta lėkštė su tobulu patiekalu tiksliai centre, be jokio papildomo trupinėlio, arba kokteilis, kurio spalva yra beveik fluorescencinė, su tobulais horizontaliais sluoksniais. 

Dabar viskas pereina prie tikresnės išvaizdos, naujausiose maisto nuotraukose dažnai naudojama natūrali šviesa, fiksuojami stipresni šešėliai. Patiekalai atrodo truputį netvarkingi, tarsi fotografas ar jo artimieji būtų paruošę patiekalą namuose ir ką tik jį patupdę ant stalo. 

Fonai nebėra vien balti stalo audiniai arba baltas kartonas, dažniau renkamasi natūralus medis arba akmuo – visur norisi daugiau tikrumo, natūralumo. 
Parašyti