Kotrynos Starkienės Kalėdų pyragas Maistas

Gruodžio 9, 2022.
Šokoladu kvepianti minkštutėlė Kalėdų pynė... Ar gali būti geresnis būdas pradėti magišką Kalėdų rytą? Kotryna Starkienė su lamų bendruomene dalijasi savo tradiciniu Kalėdų pyrago receptu. 
Tešlai reikės: 
  • 200 ml pieno 
  • 5 v. š. cukraus 
  • 450 g miltų 
  • Žiupsnelis druskos
  • 7 g sausų mielių 
  • 1 kiaušinis 
  • 40 g sviesto
Įdarui reikės: 
  • 130 g juodojo šokolado
  • 120 g sviesto 
  • 50 g cukraus pudros 
  • 30 g kakavos
Gaminimo eiga: 

Pieną pašildykite, suberkite cukrų, išmaišykite ir palaukite, kol ištirps. Miltus ir žiupsnelį druskos suberkite į dubenį, išmaišykite ir suberkite sausas mieles.Dar pamaišę, pilkite į miltų mišinį atvėsusį pieną, išplaktą kiaušinį. Užminkykite tešlą. Tuomet ištirpdykite sviestą ir supilkite į tešlą, gerai ją išminkykite, kol taps lygi, minkšta ir švelni. Suformuokite rutulį, dėkite jį į dubenį, uždenkite ir palikite šiltai, kol pakils.
Paruoškite įdarą. Šokoladą ir sviestą sudėkite į puodą ir ištirpdykite ant mažos ugnies. Suberkite cukraus pudrą, kakavą ir gerai išmaišykite. Pakilusią tešlą iškočiokite į keturkampį ir ant jo užtepkite įdarą. Tešlą su įdaru susukite į ilgą vyniotinį. Taip paruoštą vyniotinį perpjaukite išilgai ir supinkite kasą. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, sujunkite galus, kad išeitų vainikas. Palikite dar pusvalandžiui pakilti. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite kaspinu. Pyragas pats skaniausias tą pačią dieną!
Parašyti