Raugintų ridikėlių lapų kimchi Maistas

Balandžio 11, 2022. tekstas: Giedrė Motuzaitė-Matuzevičiūtė Keen, nuotraukos: Dovaldė Butėnaitė
Grūdų tyrinėtoja, humanitarinių mokslų daktarė, bioarcheologė Giedrė Motuzaitė-Matuzevičiūtė Keen Lamų skaitytojus kviečia išbandyti raugintų ridikėlių lapų kimchi. Skanaus! 

Reikės:
300 g ridikėlių lapų
150 ml šalto vandens
40 ml žuvies ar austrių padažo
2 šaukšteliai druskos
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai džiovintų smulkintų čili pipirų 
Visa česnako galvutė
50 g imbiero šaknies


Gaminimas:
Česnakus ir imbierą sutarkuokite, sumaišykite visus prieskonius su vandeniu ir užpilkite ant supjaustytų ridikėlių lapų. 

Uždėkite ant viršaus lėkštelę ir paslėgite indelyje arba rauginkite specialiame rauginimo puode. 
Parašyti