Veganiškas karijų pyragas Maistas

Sausio 2, 2022. tekstas: Receptas: Goda Juknaitė
Maisto entuziastė Goda Juknaitė kulinariją atrado dar vaikystėje su močiute gamindama plikytus pyragėlius. Dabar mergina savo žinias gilina dirbdama vieno restorano virtuvėje, o po darbų ruošia skaniausias vakarienes artimiesiems ir dalijasi savais receptais kviesdama paįvairinti mitybą vegetariškais ir augaliniais virtuvės atradimais. Šiandien Goda su Lamomis dalijasi veganišku karijų pyrago receptu. Saldžių atradimų! 
Ingredientai | Tešlai: 

250 g miltų

50 g cukraus pudros

Žiupsnelis druskos

150 g veganiško sviesto ar margarino

2 v. š. ledinio vandens 
Ingredientai | Įdarui: 

180 ml klevų sirupo

150 g rudojo cukraus

80 g šalto veganiško sviesto ar margarino

300 g šilkinio tofu

4 v. š. kukurūzų krakmolo 

200 g kapotų karijų riešutų

100 g karijų riešutų papuošti 

Cinamonas, druska, vanilės ekstraktas, šlakelis romo (pagal skonį) 
Gaminimo eiga | Tešla: 

Labai svarbu, kad tešla išliktų šalta, todėl sviestą naudojame šaltą. Jei yra galimybė, tešlą maišome su kombainu, o ne šiltomis rankomis. 

Visus jai reikalingus ingredientus sudedame į vieną indą, išmaišome ir išminkome. Susukame į sviestinį popierių ir dedame į kamerą pusvalandžiui atšalti. 

Ištraukiame, plonai iškočiojame ir dedame į riebalais išteptą 24 cm skardą, gerai prispaudžiame kraštelius. Subadome šakute. 

Tešlą su skarda vėl dedame į kamerą pusvalandžiui atšalti. 

Ištraukę uždengiame sviestiniu popieriumi ir užpilame bet kokiomis namuose turimomis kruopomis. Kepame 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Nuimame kruopas ir kepame dar 10 minučių atidengtą, kol tešla švelniai paruduoja. 
Gaminimo eiga | Įdaras:

Į keptuvę pilame cukrų, klevų sirupą, sviestą ir ištirpdome iki vientisos masės – sirupo. Paliekame šiek tiek atvėsti. 

Į trintuvą sudedame šilkinį tofu, prieskonius, kukurūzų krakmolą ir paruoštą atvėsusį sirupą. 

Viską susmulkiname, pilame į indą su kapotais riešutais, o tada perkeliame ant tešlos ir kepame 50 minučių 170 laipsnių temperatūroje, kol riešutai apskrus, o įdaras taps standus. 

Leidžiame pyragui atvėsti.
Parašyti