Viso grūdo morkų tortas su abrikosais Maistas

Lapkričio 15, 2021. tekstas: Recepto autorė: Sonata Šalkauskaitė („Sweetspotpastry“), nuotraukos: Dovaldė Butėnaitė
Drėgnas, pilno grūdo miltų morkų biskvitas, sūrio kremas ir abrikosų uogienė - taip skamba šventė! Tad kai kitą kartą ieškosite tinkamiausio torto recepto, išbandykite šį šventinį morkų tortą, kurio receptu su mumis pasidalijo „Sweetspotpastry“ įkūrėja, konditerė Sonata Šalkauskaitė. Net neabejojame - šis tortas taps jūsų vienu mėgiamiausiu! 
Reikės
Biskvitui:
57 g alyvuogių aliejaus
57 g vynuogių kauliukų aliejaus
153 g pieno
247 g cukraus
0,5 g vanilės
115 g kiaušinio
222 g viso grūdo miltų
7,2 g kepimo miltelių
3 g cinamono
1,2 g kalendros
193 g tarkuotų morkų 

Sūrio kremui:
400 g „Philadelphia“ sūrio
150 g grietinėlės
100 g cukraus

Pertepimui:
100 g abrikosų džemo

Aptepimui:
200 g sviesto
100 g cukraus
100 g balto šokolado
Gaminimo eiga:
Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės.

Į purią kiaušinių masę pilkite aliejų ir vėl plakite iki vientisos masės. 

Įmaišykite vanilę, prieskonius, druską. Įsijokite miltus, kepimo miltelius. Supilkite pieną. Įmaišykite morkas. 

Supilkite gautą biskvitų tešlą į formas. Kepkite 180 °C apie 30 minučių. 

Iškeptus biskvitus atvėsinkite ir perpjaukite per pusę. Pertepkite juos abrikosų džemu. 

Išplakite „Philadelphia“ sūrį, grietinėlę ir cukraus pudrą iki vientisos purios masės. 

Ant serviravimo lėkštės dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį, pateptą abrikosų džemu, ir krėskite ¼ išplakto kremo. Dėkite antrą biskvitą ir tepkite dar kremo, taip pat ir trečią. Viršų uždenkite paskutiniu biskvitu. 

Suformuotą tortą dėkite į šaldytuvą porai valandų susistovėti.

Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra ir lydytu, bet pravėsintu baltu šokoladu. Aptepkite tortą sviestiniu kremu. 

Skanaus!
Parašyti