Austė ir Kristijonas Marcinkevičiai, meno galerijos „8 akys ir ausys“ įkūrėjai, dalinasi savo sekmadieninių blynu receptu.
-400 g miltų
-25 g šviežių mielių (arba 8–9 g sausų)
-3 v. š. cukraus
-½ l pieno
-2 kiaušiniai-Žiupsnelis druskos
Mieles sumaišome su vienu šaukštu cukraus. Užpilame puse stiklinės šilto pieno ir pastatę šiltoje vietoje palaukiame, kol mielės ims putoti ir mišinys pakils dvigubai. Užpilame likusiu šiltu pienu, supilame išplaktus kiaušinius, likusį cukrų. Viską gerai išmaišome. Maišydami beriame miltus, tešla turi išeiti grietinės tirštumo. Uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje pusvalandžiui (arba per naktį šaldytuve), kol tešla padvigubės. Blynus kepame ant įkaitinto aliejaus. Patiekiame su namine uogiene ir jogurtu.
Skanaus!