KREPŠELIS

Krepšelyje nėra produktų.

Receptas: medutis

„Dalijamės mūsų labai mėgstamu medučiu. Gaminame jį šeimos švenčių metu. Jo receptą sukūrė Audrius, kai norėjome ypatingo deserto šventei ir kartu norėjome jo labai lengvo, pakylėjančio ir saldžiai nugulančio lūpų kampučiuose.” – sako lamų slėnio herojai Anželika ir Audrius Teresiai.

 

Medučio receptas

 

Lakštams:
80 g kokosų aliejaus
100 g smulkiai sumalto nerafinuoto rudojo cukraus
80 g žaliųjų grikių
80 g ekologiškų Basmati ryžių
1 ½ a. š. kepimo miltelių
150 g per smulkią tarką sutarkuoto lietuviško moliūgo
1 a. š. citrinos sulčių
Žiupsnelis joduotos druskos

 

Pertepimui: Liepžiedžių arbatos su medumi ar agavų sirupu
200 g avižų, kokosų, sojų ar graikinio jogurto
Pusės citrinos žievelių
2 a. š. citrinos sulčių
2 a. š. agavų sirupo ar medaus

 

 

Kokosų aliejų sumaišykite su cukrumi. Žaliuosius grikius ir ryžius sumaišykite ir sumalkite. Sumaltus grūdus dar kartą perleiskite per sietelį – likti turi tik itin smulkiai sumalti grūdai. Berkite kepimo miltelius ir druską. Į miltus supilkite aliejaus ir cukraus mišinį, sumaišykite. Susidarys masė, panaši į trupinukus. Į trupinius dėkite tarkuotą moliūgą ir maišykite šaukštu, kol moliūgas ims leisti savo sultis ir masė taps šlapesnė. Įpilkite citrinos sultis ir dar kartą viską sumaišykite. Pilkite į pailgą arba apvalią (apie 18 cm skersmens) formą, ištiestą sviestiniu popieriumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

 

Pasiruoškite kremą. Jogurtą sumaišykite su citrinos žievelėmis, citrinos sultimis ir agavų sirupu ar medumi.

 

Iškeptam biskvitui leiskite atsikvėpti, pailsėti ir atvėsti. Pasiruoškite labai aštrų didelį peilį – biskvitą galima padalinti į tris ar net keturis plonyčius lakštus. Reiktų pasilikti truputį biskvito trupiniams, tad peiliu nupjaukite tik pačią biskvito viršūnėlę.

 

Kiekvieną sluoksnį lengvai pavilgykite karštoka liepžiedžių arbata ir tepkite paruoštą kremą. Susluoksniuokite tortą ir atvėsinkite. Atvėsusį tortą aptepkite kremu ir apibarstykite trupiniais. Puoškite pagal norus, bet čia itin tinka gaivios ir lengvos rūgštelės turinčios vėlyvos žemuogės ir avietės, valgomos gėlės (pavyzdžiui, nasturtos) ir žali švieži čiobreliai.

 

Jei norite aukštesnio torto, kaip kad nuotraukoje, produktų kiekį dvigubinkite, o būsimo biskvito tešlą padalykite į dvi dalis ir kepkite atskirai.

Dalintis

PAlikite atsiliepimą