KREPŠELIS

Krepšelyje nėra produktų.

Receptas: ruginė duona be minkymo

Nika Rimkienė, „Tinginio duonos“ įkūrėja, dalinasi ruginės duonos be minkymo receptu.

250 g ruginių miltų

350 g vandens

20 g cukraus arba medaus

8 g druskos

70 g ruginio raugo

 

Papildomai

50 g linų sėmenų

80 g saulėgrąžų sėklų

80 g moliūgų sėklų

 

Visus ingredientus sumaišykite dubenyje – turi išeiti tiršta masė. Perdėkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite kilti 8–10 valandų.

Orkaitę nustatykite kaisti iki 250 laipsnių ir jai dar neįkaitus dėkite duoną. Kepkite 20–25 minutes. Sumažinę kaitrą iki 180 laipsnių kepkite dar 15 minučių. Įsmeigus medinį pagaliuką, jis turi likti beveik sausas. Ištraukę iš orkaitės duoną palikite atvėsti.

Dalintis

PAlikite atsiliepimą