KREPŠELIS

Krepšelyje nėra produktų.

Receptas: šukutės su geltonuoju kariu

Šefas Arnas Petronis dalinasi šukučių su geltonuoju kariu receptu.

 

RECEPTAS

 

Kario padažui:
400 g kokosų pieno
3 g geltonojo kario miltelių
10 g imbiero
100 g svogūno
10 g česnako
20 g saliero stiebo
30 g smidrų
5 g žaliosios citrinos sulčių
100 g virtų lęšių
3 g druskos

 

Krabų emulsijai:
100 g stipraus krabų sultinio
30 g sviesto

 

Dar reikės:
4 šukučių
4 g salikornijos
Čili aliejaus

 

Paruoškite geltonojo kario padažą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką – riekelėmis, o imbierą – smulkiomis, plonomis juostelėmis. Į puodą dėkite sviestą. Česnaką, svogūną ir imbierą nuolat maišydami kepkite, kol gražiai apskrus ir truputį suminkštės, maždaug 5 minutes. Suberkite smulkintą saliero stiebą ir gabaliukais pjaustytą smidrą. Kepkite dar 2 minutes. Berkite geltonojo kario miltelius, pilkite kokosų pieną ir užvirinę pavirkite apie 5 minutes. Sudėkite lęšius. Pabarstykite druska.

 

Paruoškite krabų emulsiją. Užvirkite sultinį ir po vieną įplakite kubeliais pjaustytą sviestą.

 

Šukutes apkepkite keptuvėje ar ant grilio. Jų vidus turi pasiekti 48 laipsnių temperatūrą.

 

Į lėkštę pilkite kario padažą, krabų emulsiją, dėkite šukutes. Puoškite salikornija ir pašlakstykite čili aliejumi.

 

Dalintis

PAlikite atsiliepimą